Skip to main content
Jaarprogramma voor ondernemers(-dochters)

Systemic Season Circle voor ondernemers en (-dochters)

Ben je ondernemer, heb je een eigen bedrijf of ben je een dochter uit een ondernemersgezin of familiebedrijf? Heb je het gevoel continu ‘aan te staan’, maar wil je weleens kijken naar de zin en onzin in je leven en werk? Dan is dit vrouwelijk leiderschapsprogramma wat voor jou!

Je hebt een tomeloze energie, ziet overal kansen. Je bent hard voor jezelf en voor je omgeving. Je niet-zeuren-mentaliteit heeft je veel gebracht, maar er zijn momenten waarop je denkt: wat is nou eigenlijk écht belangrijk? Waar wil ik meer van, en wat kan wel een tandje minder?

Ben je op zoek naar een volgende stap in jouw werk, onderneming of in jouw vrouwelijk leiderschap? En wil je dat onderzoeken met gelijkgestemde vrouwen, door samen stil te staan, geïnspireerd worden door gesprekken over zingeving, de volgende fase in je loopbaan, of persoonlijke leven? Wil je jouw potentieel anders inzetten, maar weet je niet hoe?

Meer weten?
Stuur een e-mail of bel me even. Als het je iets lijkt, hebben we een persoonlijk intakegesprek om jouw deelname verder te verkennen.

Wat is de Systemic Season Circle niet?

 • Het is geen training, workshop of masterclass;

 • Het is geen business club of netwerkgebeuren;

 • Het is geen therapiegroepje of zweverige toestand.

Wat is Systemic Season Circle wel?

 • Ruimte maken voor persoonlijke groei en de essentie
  van je vrouwelijk ondernemer- en leiderschap;

 • Herkennen van jouw feminiene en masculiene
  kwaliteiten – zo inzetbaar in deze complexe tijd;

 • Een manier om te onderzoeken hoe jij je (onbenutte) potentieel en talenten kunt inzetten;

 • Een systemische blik op jouw patronen die je mogelijk weerhouden, maar ook sterk kunnen maken;

 • Het met andere ogen kijken naar en gebruik maken van het ritme van de seizoenen; 

 • Een jaar oplopen in een bijzonder gezelschap van krachtige, gelijkgestemde vrouwen. De Systemic Season Circle spreekt specifiek veel oudste dochters aan!

Systemic Season Circle: het verhaal

Zelf ben ik opgegroeid boven het familiebedrijf van mijn ouders. En zelf ben ik ook ondernemer. Ik herken daardoor zó de kwaliteiten die het mij heeft gebracht, maar ook mijn valkuilen. Door onder meer de Walk of Wisdom (een pelgrims­tocht voor leiders), kwam ik op het spoor van verdieping in het leven en werken in het ritme van de seizoenen. Hoe geweldig zou het zijn om dat te delen met een gezelschap van krachtige vrouwen, die midden in het leven staan?

De Systemic Season Circle was geboren: een jaarprogramma rond de essentie van vrouwelijk leiderschap. Vier keer per jaar, in de vrije ruimte, het niet weten. Vertragen en de tijd nemen om te ontdekken en zijn wie je altijd al was. Met diepgang systemisch kijken naar de passende beweging voor jou. En ook: het gevoel van een cadeautje voor jou: buiten zijn, genieten van een energie gevende dag. Met veel plezier, lekker eten en een mooie omgeving. Dagen waarop je even kunt landen, in de luwte zijn. Jouw vragen volop in het licht. Samen leren, leunen en lol!

Ieder seizoen doen we dit op een andere, passende locatie. In de lente kunnen we bijvoorbeeld te gast zijn op het boerenland, in de zomer vormt het strand ons decor. In de herfst gaan we naar de bossen. In de winter trekken we de stad in.

Wat kun je van mij en mijn collega Riëtte verwachten?

Je vindt in ons gelijkgestemde ondernemers, beiden met een ondernemersachtergrond. Daarnaast zijn wij jouw systemische Holding Space keeper. Wij creëren een open, veilige ruimte en faciliteren deze Systemische Season Circles. Inmiddels hebben wij vijf cirkels afgerond met grootse, magische effecten. Het programma voelt niet als harnas, maar meer als reisgids.

Wat kost deze investering in jezelf?

Stuur hierover een mailtje naar backoffice@amkwadraat.nl of bel Annelies: ‭+31 654 200 543‬. Het volgende is ingebrepen bij het jaarprogramma:

 • Een persoonlijk intakegesprek en een 1-op-1
  systemisch coachinggesprek van 1,5 uur;

 • Begeleiding van de Systemic Season Circle-dagen, de twee online bijeenkomsten en een terugkommiddag;

 • Een speciaal koffertje vol inspirerend werkmateriaal;

 • Mooie locaties en heerlijke lunches en snacks; 

 • Het lidmaatschap van deze speciale cirkel, waarin
  we contact houden gedurende het jaar;

 • Een workshop van Marcella Bos en Heidi Los tijdens de tweede ochtend. Ook ontvang je hun boek ‘De Kracht van Ondernemersdochters’.
Je krijgt het boek ‘De Kracht van Ondernemersdochters’ van Marcella Bos en Heidi Los cadeau.

Over het jaarprogramma

De opbrengsten van vorige edities

 • Ruim 80% heeft in de loop van het jaar een slepende kwestie opgelost. Opdrachten zijn teruggegeven, banen zijn opgezegd, er is gekozen voor tussentijd, minder werken of juist vól gaan voor een nieuwe uitdaging.

 • Veel herkenning bij elkaar: verdiepende gesprekken over drukte, onrust, je eenzaam kunnen voelen als vrouwelijk leider (vooral als je steeds succesvoller wordt), het stil verlangen naar anders…

 • Het (onwennige) gevoel te mogen leunen.

 • Leren over met meer souplesse leven, leiderschap, lef, liefde en dochter zijn. En vooral ook samen lachen!

Praktische informatie

De groep bestaat uit maximaal 14 vrouwen met dezelfde intentie. Voorafgaand heb je een persoonlijk intake­gesprek, waarin we verwachtingen en behoeftes uitwisselen.

In elk seizoen is er 1 dag gepland. Daarnaast zijn er twee online updates tussen de seizoenen in en een live terugkommiddag. Heb je nu al behoefte aan reflectie tijdens 1 of 2 individuele coachinggesprekken? Dat kan, laat het mij weten.

Reflectie-/coachinggesprek

Gedurende het jaar is er de mogelijkheid voor een coaching­gesprek in Den Bosch of Apeldoorn of online. Krachtig sparren over ‘waar jij uithangt’. Een scenario-opstelling kan ook: op zoek naar de volgende stap in jouw onderneming. Daarnaast werk je gedurende het jaar aan jouw persoonlijke bijsluiter. Helderheid, meer ruimte en rust.
Heb je nu al behoefte aan reflectie tijdens 1 of 2 individuele coachinggesprekken? Dat kan, laat het mij weten.

Hoe werkt het?

 • Ben je een ondernemende (ondernemers-)dochter? Stuur een e-mail naar backoffice@amkwadraat.nl met een korte motivatie over wat je aanspreekt in de cirkel.

 • Ik bel je voor een persoonlijk intakegesprek om je
  deelname verder te verkennen.

 • Na je inschrijving en de betaling ontvang je informatie over toegang tot de community.

 • Wil je in de buurt overnachten? In dat geval geef ik je wat fijne logeer­adressen door.

 • Heb je vragen? Bel Annelies: +31 654 200 543.