Skip to main content

Inzicht vanuit ervaring

Systemische
leiderschapscoaching

Heb je het verlangen om een volgende stap te maken? Weet je even niet hoe je verder moet met een bepaald bedrijfskundig dilemma of sturingsvraagstuk? Of heb je juist net een stap gemaakt naar een toppositie en loop je tegen dingen aan? Ik help je verder.

Uiteindelijk gaat het altijd om de vraag hoe je aan jezelf en aan de ander verschijnt. Als systemisch leiderschapscoach met een no-nonsense benadering kijk ik samen met jou naar de onderstroom en systemische patronen. Zonder dat het te vaag wordt: ik maak het graag concreet. Je moet er wel wat mee kunnen!

We kunnen elkaar ontmoeten in Den Bosch of in Goes. In beide plaatsen beschik ik over een prettige coachingruimte. Is een fysieke ontmoeting niet mogelijk? Tijdens de lockdowns heb ik veel ervaring opgedaan met belwandelen en online coaching. Dat kan een mooi alternatief zijn.

Met wat voor vragen kun je terecht?

Een aantal voorbeelden:
 • Ik krijg geen grip op mijn team. Ik heb het gevoel dat ik onvoldoende effectief stuur. Wat mis ik in mijn leiderschap?

 • Wat wordt de volgende stap in mijn carrière? Ik heb het gevoel dat ik vastzit. Ik wil van betekenis zijn en dat mijn meerwaarde wordt gezien. Maar wat is dat?

 • Ik heb het gevoel dat ik niet al mijn talenten inzet. Wat zijn nu de werkelijke drijfveren die mij gelukkig maken in mijn privéleven en werk?

 • Hoe krijg ik meer verbinding tussen mijn hoofd en mijn hart? Ik word gezien als afstandelijke leider, hoe kan ik dat veranderen?

 • Ik heb het gevoel dat ik het in mijn eentje moet doen. Ik voel me uitgeput. Hoe ik kan ik beter begrenzen?

 • Ik heb het gevoel dat ik faal. Ik ga dan keihard werken. Maar het gevoel blijft en haalt me onderuit. Hoe kan ik dit oplossen?
Bel of mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Annelies Meijers

Mijn aanpak

We starten altijd met een uitgebreide intake, waarbij jouw leervraag of doel centraal staat. Vervolgens zijn er drie varianten:

 • 1.

  We hebben drie tot zes systemische coachinggesprekken en werken naar een specifiek doel toe.

 • 2.
  We hebben vijf reflectiegesprekken in een jaar. Vertragen, uitzoomen, patronen doorbreken en complexe en ingewikkelde vraagstukken ontrafelen… Net wat aan de orde is!
 • 3.
  Een soort ‘APK-gesprek’. 1 vraag. 1 gesprek. 1 nieuw perspectief. QuickFitCoaching!
Over wat voor type coach ik ben en wat je van mij kunt verwachten

Meer weten?

Heb je een ontwikkelvraag rond persoonlijk leiderschap, of heb je vragen over sturing in een complexe dynamiek? Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op mijn YouTube-kanaal staan verschillende filmpjes over leiderschapscoaching. De @Sea-serie bijvoorbeeld.

Reacties

 • “Door jouw rust en goede vragen zonder oordeel, heb ik de ruimte om goed te kijken wat er speelt. Ik zie wat ik nooit zag.”
  Een programmamanager van een groot programma in de zorg
 • “Ik zie nu de effecten van oude patronen. Hoe het thuis en bij mijn grootouders ging en de invloed daarvan op mijn eigen leiderschap. Ik sta er nu anders in. Leidinggeven lijkt meer vanzelf te gaan.”
  Een gemeentesecretaris
  Inspirerend gezelschap van zelfbewuste vrouwen

  Systemic Season Circle

  Ben jij op zoek naar inspirerende gesprekken over zingeving, de volgende fase in je loopbaan of je persoonlijke leven? Heb jij het gevoel dat je iets anders wil? Wil je jouw potentieel inzetten, maar weet je niet precies hoe? Heb je soms behoefte aan meer ik in plaats van alleen maar wij?

  De Walk of Wisdom (een pelgrimstocht voor leiders) bracht mij op het spoor van verdieping in het leven en werken in het ritme van de seizoenen. Hoe geweldig zou het zijn om dat te delen met een gezelschap van krachtige vrouwen die midden in het leven staan? De Systemic Season Circle was geboren.

  Vier keer per jaar, in de vrije ruimte, het niet weten. Met diepgang systemisch kijken naar waar jij bent en wat de passende beweging voor jou is. Daarnaast natuurlijk het gevoel van een cadeautje voor jou: ‘me-time’, buiten zijn, genieten van een energie gevende dag samen met gelijkgestemde vrouwen. Met veel plezier, lekker eten en een mooie omgeving.

  Ieder seizoen doen we dit op een andere, passende locatie.
  In de lente kunnen we bijvoorbeeld te gast zijn op het boerenland, in de zomer vormt het strand ons decor. In de herfst gaan we naar de bossen. In de winter trekken we misschien wel de stad in. Je vindt in mij de facilitator van de cirkel, die onder meer zorgt voor verdiepende vragen en systemische ontrafeling, met Holding Space als basis.

  Meer weten?
  Stuur een e-mail of bel me even. Als het je iets lijkt, hebben we een persoonlijk intakegesprek om jouw deelname verder te verkennen.

  Wat is het niet?

  • Het is geen cursus;
  • Het is geen training of workshop;
  • Het is geen zweverige toestand.

  Wat is het wel?

  • Een bijzonder gezelschap van maximaal 14 krachtige vrouwen die willen investeren in persoonlijke groei en leiderschap;
  • Een gelegenheid om te kijken naar de (on)zin in je leven;
  • Een manier om te onderzoeken hoe je jouw (onbenutte) potentieel en talenten kunt inzetten;
  • Een systemische blik op patronen die je mogelijk weerhouden maar ook sterk kunnen maken;
  • De kracht van beelddenken;
  • Het met andere ogen kijken naar de mooie omgeving;
  • Samen een jaar oplopen.