Skip to main content
Wat meer over mijn achtergrond

Het onzichtbare zichtbaar maken

Waardevolle inzichten creëren voor de teams en professionals waarmee ik werk. Keerpunten. Zodat zij hun doel kunnen bereiken. Dáár gaat het mij om, bij alles wat ik doe.

Jarenlang ben ik manager geweest binnen grote profit- en non-profitorganisaties. De rode draad? Organisaties in grote verandering, fusies, bezuinigingen en interne spanning. Deze organisaties heb ik met veel plezier begeleid. Wat ik deed, was teams en organisaties een stap verder brengen in de complexe dynamiek en vraagstukken die aan de orde waren. Daar werd (en word ik nog steeds) blij van!

In 2006 heb ik mijn bedrijf AM Kwadraat opgezet. Ik werk als systemisch team- en leiderschapscoach en geef trainingen rond project- en programmamanagement, Holding Space en de inzet van systemische werkvormen in teams. Daarnaast ben ik organisatie- en scenario-opsteller.

Inmiddels heb ik in die ruim 15 jaar honderden opdrachtgevers, project- en programmaleiders en teams mogen begeleiden in hun professionele groei en effectieve samenwerking. Ik krijg vaak terug dat mensen mij stevig op de inhoud vinden en verrassend en effectief in mijn aanpak. 

Wil je kennismaken? Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Team AM Kwadraat: VLNR Lianka Vermeulen, Judith van Bilsen, Annelies Meijers, Jolande van Straaten
Team AM Kwadraat, van links naar rechts: Lianka Vermeulen, Judith van Bilsen, Annelies Meijers en Jolande van Straaten

Waarvoor je me kunt benaderen:

 • Teamcoaching, leiderschapscoaching of het coachen van directies
 • Het begeleiden van familiebedrijven

 • Begeleiding van samenwerkingsverbanden, ook binnen complexe programma’s of projecten
 • Organisatieopstellingen

 • Masterclasses en workshops over Holding Space en systemische teamcoaching

 • Systemic Season Circle: mijn cyclische programma voor vrouwelijke leiders

Annelies Meijers +
Advies + Management = AM Kwadraat

De kernwoorden bij mijn werkwijze

Veiligheid,
vrijheid
en verbinding

Richtinggever bij gedoe

Zwaar weer? Complexiteit? Een ongewisse toekomst die zich langzaam ontvouwt? Vastzitten in het ‘niet weten’? Ik bied ruimte en veiligheid in dit soort situaties.

Het onzichtbare zichtbaar maken

Laat je boot droogvallen. En dan wachten we tot het eb wordt. We maken samen het onzichtbare zichtbaar door deze vertraging. En we kijken wat er nodig is. 

Ontrafelen en verbinden

Spiegelen, patronen herkennen, draaien en opnieuw verbinden. Ik ga ermee aan de slag met jou, je team of organisatie. Je kunt vaart maken zodra het vloed wordt!

Zeeuwse nuchterheid

Emoties spelen een hoofdrol in mijn werk. Wat ik daarin ook meeneem, is mijn Zeeuwse afkomst. Nuchter, relativerend en met enthousiasme. En soms met het mes op tafel!

In 2017 heb ik het AM Kwadraat Culture Book uitgebracht. Wil je een exemplaar ontvangen? Stuur even een mailtje!

Abonneer je op het YouTube-kanaal Bookspace Nederland waar ik samen met Sander Galjaard en gastsprekers boeken bespreek. Dan word je op de hoogte gehouden! Heb je zelf boekentips? Leuk, mail ons – we zijn benieuwd! 

Veldwerk is een inspirerende gids met 48 verschillende opstelformats, voor iedere coach die werkt met opstellingen. Je kunt zelfs zeggen, een must-have! Met trots kan ik zeggen dat ik één van de inbrengers ben!

Mijn belangrijkste studies en trainingen

 • Bedrijfskundige studie
  MBA Maastricht School of Management met o.a. Tom de Leeuw en Ed Vosselman als hoogleraren.

 • Systemische opleidingen in binnen- en buitenland
  Bert Hellinger in Duitsland, Bert Hellinger Instituut; Jan Jacob Stam en Inge Land. Diverse systemische meesters in het buitenland, waaronder Gunthard Weber. Daarnaast Systems Centered Training aan de University of York door Yvonne Agazarian: het werken met het systeem als geheel, juist bij spanning en complexiteit.

 • Mediation opleidingen
  Gericht op teams en familiebedrijven. Marijke Spanjersberg is hierin een grote inspiratiebron voor mij in het omgaan met verschillende belangen en verwachtingen.

 • Faciliteren van teams
  Diverse opleidingen rond het creatief faciliteren van teams; onder meer De Kracht van Beelddenken door Ghislaine Brombergen en COCD (Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken).

 • Holding Space Certified Practioner
  Het online jaarprogramma van Heather Plett over Holding Space.

Werklocaties in Goes en Den Bosch

Naast mijn vaste werklocaties (met coachingruimtes) in Goes en in Den Bosch, werk ik ook bij de opdrachtgever of op een andere locatie. En online uiteraard.

Samenwerkingspartners

Samen ‘zwermen’, net als vogels die naar het zuiden trekken. Zo werk ik bij voorkeur samen met mijn professionele netwerk. Per doel kijk ik welke collega’s ik het beste kan betrekken. Op deze manier kan ik ook grotere coaching- en trainingstrajecten op maat aanbieden en kan ik ook specifieke vragen optimaal beantwoorden. Ik werk onder andere samen met de volgende professionals:

Anderen over Annelies Meijers

Wil je meer reacties? Stuur dan even een e-mail naar info@amkwadraat.nl.

“Stromend en vloeiend zijn kernwoorden in de aanpak van Annelies tijdens de leerlijn Professioneel Samenwerken. Op een natuurlijke manier versterken we elkaar en bieden we onze deelnemers een mooi programma met oog voor het resultaat, de groep en individuele deelnemers.”

Gaby de Raad, Facilitator Gemeente Eindhoven

“Krachtig. Veelzijdige kennis. Inspireert en maakt blij. Continu vernieuwend in tools en denken. Gaat verder waar anderen stoppen. Dringt door tot de kern. Laat mensen hun eigen kracht (her)vinden.”

Betty Kesteloo, Director Events bij Bohn Stafleu van Loghum, Opdrachtgever teamontwikkeling Event Team

“Bij AM Kwadraat zie ik deskundigheid, vernieuwing en kritische samenwerking op een prettige manier. De deelnemer staat centraal en wordt echt gezien.”

Charlotte van Meer, opdrachtgever en projectleider Brabant Academie, provincie Noord-Brabant