Groeien naar Team Next Level

Vaak word ik bij een team gevraagd waar de teamsamenwerking niet optimaal is. Ik onderzoek dan waar dat in zit. Is het doel waar het team aan moet werken wel duidelijk? Zijn de in te zetten competenties, talenten en kwaliteiten van de teamleden wel helder en bekend? En hoe zit het met de organisatie/ -teamwaarden, zijn die in beeld?

Al deze elementen maken dat je kunt komen tot het passende teamgedrag, alhoewel je daar ook afspraken over moet maken. Ook kunnen (systemische) patronen het functioneren in de weg zitten. Een organisatieopstelling of een andere systemische werkvorm kunnen hierbij ‘het onzichtbare zichtbaar maken’.

Het onderzoeken en ontwikkelen van bovenstaande elementen kan wat mij betreft alleen maar als er Holding Space is, de voorwaarde voor groei en ontwikkeling. Ruimte openlaten voor onderzoek, kwetsbaar zijn en naar elkaar luisteren zonder oordeel. Holding Space is dan wat mij betreft het vliegwiel voor verandering!

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt hoe krachtig deze manier van kijken naar teams is. Hierdoor kan een slecht functionerend team transformeren naar een Team Next Level.

De komende tijd ga ik door middel van filmpjes en blogs mijn ervaringen delen met je! Wil je eerder wat weten? Laat het mij horen. En abonneer je op mijn YouTube-kanaal!

De factoren die van invloed zijn op het teamhandelen

 

Tags: vlog

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep