Training voor co-trainers PNB “van co-trainer naar trainer”

Afgelopen maanden hebben trainers van AM Kwadraat, Arianne Simons, Ellen Budde en Annelies Meijers, een training ontwikkeld voor co-trainers; de trainingsvaardigheden vergroten. Een mooi traject!

Projectmanagement is in de afgelopen jaren een belangrijke pijler geworden binnen Provincie Noord-Brabant. De training PPM en PPO is vorig jaar voor het derde jaar gestart met de succesvolle inzet van co-trainers. De organisatie hoopt dat de stap wordt gemaakt van co-trainer naar trainer. Maar hoe ga je om met deelnemers die te maken hebben met de wendbaarheid van de provincie en waarbij dat soms botst met de eigen dynamiek van deelnemers?

Voor de co-trainers is meer te leren over groepsdynamiek, hoe je iedereen erbij houdt, hoe je een team- coachinggesprek begeleidt, hoe je je optimaal kunt voorbereiden op een training, en hoe je van doceren naar trainen gaat.

Hart, hoofd en handen

Het kenmerk van trainen is dat er in een beperkte tijd specifieke vaardigheden en theorie wordt behandeld en geoefend. Er is een directe relatie met de praktijk en de wijze waarop de deelnemer functioneert in die praktijk. Dit vraagt een vellige groepssfeer en aandacht voor het individu. Een training doet altijd een beroep op betrokkenheid, denken en doen.

De opbrengsten van deze training:

  • samen met de trainer een uitdagend programma ontwerpen;
  • deelnemers motiveren om te leren;
  • verschillende werkvormen gebruiken;
  • de lesstof van de trainingsdag behandelen op interactieve wijze;
  • kunnen reflecteren op eigen rol “wie ben jij als trainer”

PNB onderstroom

De ervaringen van de deelnemers samengevat in één woord:

De ervaringen samengevat in één woord

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep