Blogboekjes Provincie Noord-Brabant

Mijlpaal: afronding zesde editie trainingen

Een editie trainingen afronden is altijd een bijzonder moment. Met alle deelnemers van de verschillende leerlijnen terugkijken, verhalen delen, het welverdiende certificaat uitreiken en de blogboekjes bewonderen.

Deze zesde editie, waarin wij voor provincie Noord-Brabant een groep projectleiders, een groep projectondersteuners en een groep programmaleiders en procesmanagers hebben mogen trainen rond de 'harde' en 'zachte' kant van project- en programmamanagement, is een bijzondere. Want nadat wij zes jaar een paar honderd collega's van de provincie hebben mogen trainen rond resultaatgericht werken in complexe en ingewikkelde opgaven ronden wij het in deze vorm af. Mooi het blog van onze opdrachtgeefster Charlotte van Meer te delen, waarbij zij haar waarnemingen weergeeft.

Een waardevolle periode samen met collega's Ellen Budde en Arianne Simons en vele co-trainers van de provincie, waaronder afgelopen jaren Martijn Koobs, René Peusens, Petra Romer, Rick van den Berg, Bart Swaans, Anita Smits, Myra van Dijk, Peter Ramakers, Marc Timmers, Paul Maas, Jan Willem Stad en onze geweldige projectondersteuner Inge Kooijmans.

Het wordt een mooie en gedenkwaardige dag! 


Voorwoord Charlotte van Meer in blogboekjes 

Een completer mens 

Op 8 juni woonde ik voor het 6de jaar weer een paar “waagstukken” bij. Dit is de officiële afsluiting van de training PPM en ik word daar als opdrachtgever van het trainingsbureau AM Kwadraat altijd voor uitgenodigd. De andere groepsleden zitten daarbij en de betreffende H-managers van degene die zijn of haar waagstuk presenteert.

De waagstukken waren weer “juweeltjes”. Het maakt mij oprecht zo tevreden als ik een collega hoor vertellen wat de training heeft gebracht. Ik denk dat als je nog nooit bij zo’n waagstukpresentatie bent geweest je niet kunt geloven wat daar allemaal wordt verteld en wat onze collega’s laten zien.

Tuurlijk komt daarbij de “harde skills “van projectmanagement voorbij. Er wordt gesproken over “ik heb een gereedschapskist gekregen om een beter projectleider te zijn”. Echter in de presentatie die ik vandaag heb gezien daar stonden de “soft skills” echt centraal.
Een collega had als uitdaging om zich nu eenmaal eens niet voor te bereiden, gewoon er gaan te zitten en zichzelf te laten zien. En dat deed ze, het werd een pracht verhaal over zicht, de zoektocht van waar zit het fundament in mij had een plaats gekregen. Het klinkt misschien wat wazig, echter geloof me het was zeer waardevol. Onze collega heeft ervaren dat ze er niet alleen voor staat en weet nu beter wat haar talenten zijn en valkuilen. Kortom ze voelt zich een completer mens

kikkers

Een ander waagstuk liet zien dat de training beweging had gegeven in een nu nog onzekere verandering. Deze collega gaat in de toekomst verhuizen en daardoor ook zoeken naar ander werk. Deze beweging en alles wat hieraan vooraf was gegaan daar vertelde hij over met gebruik van een paar prachtige foto’s. Hij eindigde met een gedicht waaruit bleek dat hij frisse energie ervaarde en dat er nog veel te doen was. Kortom er was werk aan de winkel.

De aanwezige H-managers en collega’s reageren dan naar zo’n collega met wat ze opgevallen is en wat ze nog toewensen. Deze H-managers vulden echt precies goed aan en ik zag hoe goed dit werd ervaren.

Als je dit zo leest is het wel duidelijk dat ik deze PPM-opleiding een juweeltje vind van het aanbod van de BrabantAcademie. Ik beveel de training aan. Vanaf nu is dat met een eigen bijdrage van POB, echter wel voor 50% en daarmee laat de directie zien dat zij deze training ook graag willen ondersteunen.
Sinds kort zijn we ook gestart met een 1- en 3-daagse variant over het werken in een opgave gestuurde organisatie. Wat betekent dat nou en wat voor begrippen kom je dan allemaal tegen, wat is er dan anders.

We zullen zeker de komend jaren bezig blijven met leren en ontwikkelen op het gebied van projectmatig werk in de meest brede zin van het woord. Hoe we dat gaan doen en hoe de vorm wordt gaat misschien veranderen, echter het thema blijft zeker op onze agenda.

Rest mij om een ieder te danken die een bijdrage heeft geleverd aan deze training. We mogen oprecht trots en tevreden zijn. We zien de deelnemers graag weer een keer terug in een follow-up op dit vakgebied.

Charlotte van Meer
BrabantAcademie
Juni 2018

Charlotte van Meer BrabantAcademie

 

Certificaten Provincie Noord-Brabant

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep