AM Kwadraat Culture Book, een Ikigai?

Zag het Japanse begrip Ikigai voor het eerst bij Danielle Braun, mijn collega Arianne Simons maakte mij er op attent. Het is een begrip dat schijnbaar in opmars is in de westerse wereld.

Het is lastig Ikigai goed te vertalen, Danielle geeft aan dat het een samenstelling is van twee Japanse woorden ikiru (dat betekent "Leven") en kai dat ongeveer wil zeggen " de realisatie van je dromen". Samen betekent het dan zoiets als je diepere levensdoel. In Japan is de opvoeding er opgericht bij te dragen aan het vinden van Ikigai door hun kinderen. Het is niet alleen op het doel, werk gericht, maar ook over spirituele heelheid en de roeping, het maakt het een met je passie en kwaliteiten. Een sterke combinatie lijkt mij!

Lees meer

Afdrukken E-mail

AM Kwadraat Culture Book

In de zomer van 2017 was het alleen nog maar een leuk idee, en nu is het er: het AM Kwadraat Culture Book.

Waarom? Ergens op de tijdlijn tussen de oorsprong en bestemming van mijn bedrijf AM Kwadraat, wilde ik graag het onzichtbare zichtbaar maken. Want wat betékent onze samenwerking nou eigenlijk voor opdrachtgevers, collega’s en netwerkpartners?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Top-class IFMEC en EuroFM in Oostenrijk

Annelies Meijers is een van de drie sprekers tijdens het top-class evenement van IFMEC en EuroFM 2018. Onder de naam 'Patronen herkennen in teams en in omgang met de ander' geeft Annelies inzicht in het systemisch kijken naar verandering vanuit een ander perspectief.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep