DIY: met een ander team reflecteren

Overweeg tijd te steken in jouw team op een andere manier, met als resultaat samen tot ‘next level’ te komen! Ik nodig je uit om een team- of heidag samen met een ander team uit jouw organisatie te organiseren. Je gaat zien dat het teamleren in een versnelling kan komen!

Teams stimuleren elkaar en kunnen elkaar bewust of onbewust een spiegel voorhouden. Samen met een ander team leren is waardevol en brengt verrassend veel, merk ik telkens weer. Ook in praktische zin, zo reikte een deelnemer dit figuur aan tijdens een van de Next Level trainingen. Het werd het leidende principe van beide teams.

AM Kwadraat - People I most enjoy working with


Deze spontane reactie van een deelnemer tijdens de eerste Next Level trainingsdag wil ik je niet onthouden:

“Die projectleider van het andere team doet precies als ik en dat werkt dus niet. Vreselijk hoe dat team op hem reageert… en dat doen mijn teamleden ook bij mij. Ik zie nu pas door hem wat ik blokkeer! Ik ga heel veel leren deze lesdagen, door naar zijn gedrag te kijken.”

“Door de training met een ander team te doen krijg je andere voorbeelden te horen en te zien. Het team kijkt met een onbevangen blik naar ons. Daardoor zijn wij ons bewust geworden van de blinde vlekken die we als team hebben.”

Extra tip:

Zorg ervoor dat je eigen teamopdrachten goed afwisselt met mogelijkheden om met het andere team te reflecteren.

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep