Charlotte van Meer

Bij de aanbesteding voor de nieuwe leerlijn Projectmatig werken voor de Provincie Noord-Brabant viel AM Kwadraat meteen op door haar frisse benadering. Ze presenteerde zich als een echte vakvrouw met innovatieve en creatieve ideeën. Ik vond haar tevens een interessante persoonlijkheid. 

Nu, na zes jaar samenwerking, kan ik echt zeggen: dat beeld van toen is helemaal uitgekomen en zelfs nog meer. Inmiddels hebben zeker 600 medewerkers deelgenomen aan één van de opleidingen van onze leerlijn Projectmatig werken. Daarnaast zijn we gestart met trainingen voor projectleiders, ondersteuners, omgevingsmanagers, opdrachtgevers en teams. 

Charlotte van Meer met Annelies Meijers

Co-creatie

Met de trainers van AM Kwadraat werken we in de vorm van co-creatie. Onze trainingen worden samen met onze interne co-trainers gegeven, die mede door AM Kwadraat worden getraind. Juist deze combinatie maakt het aanbod zo goed. 

Waarden 

Bij AM Kwadraat zie ik deskundigheid, vernieuwing en kritische samenwerking op een prettige manier. De deelnemer staat centraal en wordt echt gezien. Er is sprake van een groot vertrouwen, hoor ik terug van de deelnemers. Ook speelt Annelies in op wat er in onze organisatie gebeurt. Daar hecht ze veel waarde aan. Met een goed effect in de trainingen tot resultaat. Ook in gesprek met directieleden weet Annelies de juiste snaar te raken. Ze weet de ervaringen uit de trainingen zo te vertalen dat een directie er iets mee kan doen.

Innovatieve kracht

De innovatieve manier van werken maakt AM Kwadraat echt anders dan andere bedrijven. Ik wilde meer aandacht voor echte gesprekken tussen medewerker en manager. Annelies maakte hiervoor de flyer ‘Het echte gesprek’. Daarin zijn een aantal tools op een speelse manier samengebracht. Ook introduceerde ze 'De bijsluiter', een persoon-lijk paspoort waarin een medewerker wordt uitgedaagd om over zichzelf na te denken zowel qua werk als privé. Bijzonder zijn de blogboeken, waarin deelnemers van de training vertellen wat de training hen persoonlijk heeft gebracht. 

Creatieve werkwijze 

Deze creatieve werkwijze heeft veel gebracht: deelnemers worden echt getriggerd om naar hun eigen ontwikkeling te kijken. Het is bijzonder wat deelnemers dan laten zien en hoe creatief ze invulling geven aan hun eindpresentaties (hun ‘waagstukken’).

Werken met AM Kwadraat

Annelies staat altijd open voor nieuwe ideeën en is daar zelf ook voortdurend actief mee bezig. Ze werkt continu aan haar eigen ontwikkeling op haar vakgebied en dat draagt ze ook over. De trainers waarmee ze samenwerkt zijn vakmensen. Zij hebben hun sporen verdiend en staan niet stil.

AM Kwadraat laat zien hoe samenwerking kan zijn: echt samen iets creëren! Dat is in de afgelopen zes jaar neergezet bij de Provincie Noord-Brabant.

charlotte van meerCharlotte van Meer, 

Opdrachtgever en project-leider Brabant Academie, Provincie Noord-Brabant

Afdrukken