“Ik wil hier niet zijn!!”

Een goede start is het halve werk!

Zit je ook weleens in een vergadering waarbij je al snel merkt dat sommige collega’s er eigenlijk niet willen zijn? Je bevindt je in een situatie die van alle aanwezigen veel energie vraagt. We noemen het ook wel een energielek. Sommige mensen zijn op zo’n moment meer aanwezig ‘op het tweede scherm’. Ze zijn niet in het ‘hier en nu’. Voor zichzelf en het team proberen ze te verantwoorden waarom ze ergens weerstand tegen voelen. Wanneer iedereen echt aanwezig is, komt de energie in de groep vrij en kun je samenwerken, samen ontwikkelen en je samen verwonderen. Hoe bereik je dat als leidinggevende, teamcoach of als teamlid?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Annelies Meijers van AM Kwadraat over de basis van het werken met teams

Groeien naar Team Next Level

Vaak word ik bij een team gevraagd waar de teamsamenwerking niet optimaal is. Ik onderzoek dan waar dat in zit. Is het doel waar het team aan moet werken wel duidelijk? Zijn de in te zetten competenties, talenten en kwaliteiten van de teamleden wel helder en bekend? En hoe zit het met de organisatie/ -teamwaarden, zijn die in beeld?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Holding Space... wat is dat toch?

Tja, dat vroeg ik mij een aantal jaren geleden ook af, want het is zo’n vaag en abstract begrip. Zou ik er iets mee kunnen in mijn werk, bij het begeleiden van teams en organisaties? Holding Space staat voor ‘liefdevol ruimte openhouden voor groei en ontwikkeling’. Dat klinkt mooi, maar waarom en hoe dan?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

  • 1
  • 2
Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep