Scenario’s en twijfels systemisch onderzoeken

De coronacrisis zet ons leven op zijn kop. Veel dingen die we voor vanzelfsprekend aannamen, zijn ineens anders. Je baan, je bedrijf, je toekomst... Dat betekent dat je soms keuzes moet maken. Waarbij het vaak helemaal niet zo duidelijk wat de gevolgen zijn van die keuzes.

Met een scenario-opstelling kijk je met een systemische bril naar je eigen vraagstuk. Hoe verhoud je je tot de buitenwereld, of je bedrijf? Wat zijn je opties? Wat kan er niet, of niet meer? En: wat kan er juist wel? Waar ligt jouw potentieel?

Het soort vragen waaraan je kunt denken:

  • Wat zijn de effecten van de verschillende scenario’s die je ziet voor jouw bedrijf, jouw product of voor jouw organisatie?
  • Wat is het alternatief als je bedrijf de crisis niet overleeft?
  • Wat kies je als je met jouw team of bedrijf een nieuwe richting op wil gaan?
  • Hoe kun je mee veranderen als je werk verandert?
  • En als je werk wegvalt, wat is je beste optie in deze economisch zware tijd?
  • Wat is het potentieel dat jij kunt inzetten de komende tijd? Wat ga je wel of juist niet doen?

Over de trainers

Deze online werkateliers worden verzorgd door Annelies Meijers en Larissa Verbeek. Annelies Meijers is bedrijfskundige en een ervaren (systemisch) teamcoach en faciliteert met haar collega’s via haar bedrijf AM Kwadraat al jaren teams bij het effectiever samenwerken. Ze gaat op zoek naar patronen en het potentieel, waarbij ze het onzichtbare zichtbaar maakt. Larissa Verbeek ontwikkelde zich in systemisch werken en het werken met opstellingen, verdiepte zich in clean language en het faciliteren van veranderingsprocessen. Nu begeleidt ze met Verbeek Verbindt effectieve samenwerkingen en verandert ze organisaties van binnenuit.

Annelies MeijersLarissa Verbeek

Praktische informatie

Kijk hier voor meer informatie of om je aan te melden.

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep