Skip to main content
Datum
25 januari 2024
Locatie
Erve Jonkerhoeve, Heesch

Masterclass Holding Space – systemisch benaderd

Holding Space – hoe doe je dat?

Holding Space – ook wel psychologische veiligheid genoemd – is de ander liefdevol de ruimte geven in community & complexity. Maar wat betekent het begrip nu precies, en wat kun je ermee in relatie tot een ander, tijdens coaching of het begeleiden van een team? Of in je privéleven? Je leert het in deze Masterclass Holding Space.

Holding Space betekent dat je simpelweg zodanig naast iemand kan staan, dat de ander zich veilig genoeg voelt om kwetsbaar te zijn. Hierdoor ontstaat er mogelijkheid tot ontwikkeling en groei. De ander voelt zich werkelijk gezien en gehoord, waardoor hij/zij over zijn eigen grenzen heen durft te kijken. Als je Holding Space wil bieden, vraagt dat onder meer een andere houding. Het vraagt om zelfbewustzijn, het herkennen van je eigen patronen, het met open hart luisteren en het vermogen ruimte te geven voor onderzoek, verwondering, het schenken van vertrouwen, de ander onvoorwaardelijk support geven zonder oordeel. Maar hoe kun je een sterke ‘Space Holder’ zijn, hoe doe je dat, maar ook welke (systemische) patronen weerhouden je?

Key take-aways van deze Masterclass Holding Space

  • De betekenis van Holding Space en Brave Space bij verandering.
  • Hoe kun Holding Space voor jezelf organiseren als manager, professional of als coach, of binnen je privéleven?
  • Hoe kun je Holding Space creëren in jouw team, jouw organisatie of tijdens een belangrijk gesprek, een belangrijke meeting?
  • Wat zijn jouw belemmeringen of patronen om Holding Space te kunnen bieden?

Trainer Annelies Meijers

Annelies Meijers is bedrijfskundige en ervaren systemische teamcoach en Holding Space facilitator en daarnaast ontwikkelaar van verschillende teamtools. Zij wordt enthousiast van het ‘onzichtbare zichtbaar maken’ en het ontrafelen van complexe dynamieken. In een persoon zelf, maar vooral binnen teams en organisaties. Dat doet zij op creatieve en energieke wijze met oog voor het hele systeem, zodat daarna de eerste stap naar beweging en ontwikkeling kan worden gezet.

Praktische informatie

Locatie
Erve Jonkerhoeve, Heesch

Datum
donderdag 25 januari 2024

Tijd
09.30 – 17.00 uur

Kosten (incl. BTW)
€ 380,-

Inbegrepen bij de Masterclass Holding Space
Koffie, thee, lekkere versnapering en een uitgebreide lunch met een waarde van € 45,- en Holding Space kaartenset ter waarde van € 29,95 inclusief btw

Aanmelden: schrijf je hier in

Reacties van deelnemers aan de Masterclass Holding Space

“Ik heb ervaren wat Holding Space met mij en in contact met anderen doet. Magisch!”
“Heel bijzonder dat we als individuen binnenkwamen en als groep veilig en ontspannen samen Holding Space hebben ervaren en geleerd.”
“Wat een gave workshop van Annelies Meijers! Mooi om te ervaren hoe het is om ruimte te geven en nemen.”
“We zouden in teams veel meer aandacht aan Holding Space moeten geven.”

Vliegwiel voor samenwerking en verandering in jouw werk en jouw team

Agenda